Co2-Neutrale kaffeposer der giver tilbage

I to af de førende kaffeproducerende lande i verden, Kenya og Etiopien, laver de fleste familier stadig mad på åben ild. Ud over at dette producere en masse Co2, så er der også en stor sundhedsrisiko ved det. Derfor hjælper du ved at købe kaffe i en af vores Co2-neutral produceret kaffepose, med til at sikre familier i Kenya og Etiopien, mere morderne og effektive komfurløsninger. Dette er ikke kun godt for klimaet, nej det er også godt for folkesundheden samt med til at skabe lokale arbejdsplaser.

Bekæmpelse af fattigdom og drivhuseffekten
Op til en fjerdedel af den CO2 udledningen på verdensplan, genereres af fattige samfund i udviklingslande, der blot prøver at overleve. Et enkelt brændstofeffektiv komfur kan spare næsten tre tons Co2 om året og reducere brændstofregningen for husholdningerne med over en tredjedel. På den måde sparer de fattigste samfund penge, så de i stedet kan investere i uddannelse af deres børn samt landbrug og andre vitale behov.

Bekæmpelse af indendørs luftforurening
Indendørs luftforurening er en væsentlig bidragyder til luftvejssygdomme og lungebetændelse. Disse sygdomme er den største dødsårsag hos børn under 5 år. Virkningerne af indendørs madlavning på åben ild fører til, at 4 millioner kvinder og børn dør årligt.
Rene komfurer reducerer de giftige udledninger fra madlavning ved åben ild med op til 70%, hvilket reducerer alle sundhedsfarer markant, fra hoste, brændende og kløende øjne til nedsat luftvejssygdom og lungebetændelse.

Bekæmpelse af tab af biodiversiteten
Skovrydning i udviklingslande stiger med en alarmerende hastighed. Over en tredjedel af jordens indbyggere laver stadig mad over en åben ild, der drives af træ eller trækul. Hvis vi ikke ændrer dette, er fremtiden dyster.
Komfurer reducerer træ forbruget med 40 til 60%, hvilket bidrager stærkt til at bevare skovdækningen og redde nogle af de mest biodiversiteten økosystemer i verden.

Bekæmpelse af ligestilling mellem kønnene
De projekter, der investorers i, fokuserer på at ansætte og uddanne kvinder i arbejdsstyrken og behandle spørgsmål, der fremmer kvinders fremskridt. At de selv er med til at producere de nye komfurer styrker dem ved at skabe et bedre økonomiske fundament og en tidsbesparelse, der kan genbruges på måder, der tjener deres egne  og deres families interesser.
Kvinder og unge piger bruger normalt mere end fire timer om dagen på at indsamle træ. En opgave som er livsnødvendig, men som samtidig holder dem fra at gå i skole, eller andre aktiviteter der kan være med til at forbedre levestandarden.

Så ved at købe kaffe i vores CO2-Neutrale kaffeposer, skåner du ikke alene miljøet for store CO2 udledninger, du hjælper også nogen af verdens fattigste til en bedre og sunder tilværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *