Cirkulær emballage – til gavn for miljøet

Vidste du at man ved at genbruge én emballage 30 gange reducerer CO2-udledningen med 94%? Nej vel? Men vi starter lige et andet sted, inden vi kommer tilbage til den cirkulære emballage.

Emballage fylder rigtig meget i dag. Både den primære emballage (kaffeposen) og den sekundære emballage (de yderkasser eller forsendelsesposer vi sender kaffeposerne i). Plastemballage er ikke til at komme uden om. Når vi taler om den primære emballage, beskytter det fødevarerne, forlænger holdbarheden markant og er med til at reducere madspild. Undersøgelser viser faktisk, at plastemballage er med til at reducere vores samlede CO2-udladningen.

Under 1 procent af en madvares samlede miljøbelastning kommer fra emballagen, og i langt de fleste tilfælde er mere emballage bedre for miljøet end mindre emballage.
– Søren Rahbek Østergaard / Samvirke.dk

Der er altså rigtig mange gode egenskaber ved plastemballage, når vi snakker primær emballage til fødevarer. Det største problem herved er, at det ikke bliver håndteret korrekt efterfølgende og dermed ikke får sikret, at det bliver genanvendt. Vores kaffeposer er produceret CO2-neutralt og i 100% plast, så de nemt kan genanvendes som plastaffald. Men det er en helt anden historie, som vi nok skal komme ind på en anden dag. Dette indlæg omhandler den sekundære emballage, nærmere betegnet som forsendelsesemballage. Emballage der ikke beskytter selve kaffen, men blot beskytter og holder styr på kaffeposerne. (Kilde: Link)

I vores samarbejde med firmaet Re-Zip, kommer vi en stor mængde af den forsendelsesemballage vi bruger til livs. Konceptet er enormt enkelt:

 

Du vælger Re-Zip emballagen ved check out. Når du modtager din pakke, folder du emballagen sammen og afleverer den hos postnord, hvad enten det er en postkasse eller et posthus. Re-Zip modtager emballagen retur og tjekker den er ok. Herefter modtager du dit depositum retur i form af en rabatkode. Vi får emballagen tilbage og den er klar til at blive sendt til den næste kunde.

Er du stadigvæk i tvivl om hvordan den cirkulære emballage fra ReZip fungerer? Så kan du se denne video:

Forsendelsesposerne fra Re-Zip er produceret i et materiale der gør den i stand til at modstå håndteringen i forsendelsen og den er tilmed lavet så smart, at den kan foldes sammen og ikke fylder mere end et brev, hvorfor den er nem at sende retur. Når en forsendelsespose har rejst 30 gange ud til glade kunder og tilbage, har den sparet miljøet for 97% CO2 – Mange bække små rundt omkring i hverdagen og hvis vi alle sammen bidrager, er der væsentlig større chance for at vi kan nedbringe det samlede udslip.

 

Allerede efter anden udsending har man opnået en reduktion på 7%, og efter 10 gange er reduktionen på hele 80% og dermed højere en regeringens mål om en samlet reduktion af CO2 på 70%.

Så lad os alle sammen hjælpes ad med at gøre verden til et lidt grønnere sted. Vælg Re-Zip emballage næste gang du handler.

Du kan læse mere om Re-Zip på deres hjemmeside re-zip.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *